Vad är Nembutal?

Vad är Nembutal?

Nembutal (pentobarbitalnatrium) är ett barbiturat som fungerar som ett deprimerande eller lugnande medel som används kortvarigt för att behandla sömnlöshet. Nembutal används också som akutbehandling vid anfall, och för att få patienter att somna för operation. Nembutal finns i generisk form.

Vilka är biverkningarna av Nembutal?

Vanliga biverkningar av Nembutal inkluderar:

 • problem med minne eller koncentration,
 • spänning,
 • irritabilitet,
 • aggression (särskilt hos barn eller äldre vuxna),
 • förvirring,
 • förlust av balans eller koordination,
 • mardrömmar,
 • illamående,
 • kräkningar,
 • förstoppning,
 • huvudvärk,
 • dåsighet,
 • “baksmälla” effekt (sömnighet dagen efter en dos),
 • agitation,
 • nervositet,
 • sömnlöshet,
 • ångest,
 • yrsel,
 • lågt blodtryck,
 • reaktioner på injektionsstället, eller
 • hudutslag.
  Sök läkarvård omedelbart om du lider av några allvarliga biverkningar av Nembutal såsom:

hallucinationer,
svag eller ytlig andning,
långsam puls,
svag puls, eller
känner att du kanske svimmar.

Dosering för Nembutal

Dosering av Nembutal bestäms av patientens ålder, vikt och tillstånd.

Vilka droger, substanser eller kosttillskott interagerar med Nembutal?
Nembutal kan interagera med andra mediciner, inklusive blodförtunnande medel, doxycyklin, andra anfallsmediciner, MAO-hämmare, griseofulvin, p-piller, hormonersättningsöstrogener eller steroider. Berätta för din läkare om alla mediciner du tar.

Nembutal under graviditet och amning

Använd inte Nembutal om du är gravid. Det kan skada fostret. Nembutal kan orsaka missbruk eller abstinenssymptom hos en nyfödd om mamman använder medicinen under graviditeten. Nembutal kan passera över i bröstmjölken och kan skada ett ammande barn. Använd inte detta läkemedel utan att berätta för din läkare om du ammar. Nembutal kan vara vanebildande. Sluta inte använda Nembutal plötsligt efter långtidsanvändning, annars kan du få abstinenssymtom. Några av Nembutal-läkemedlen du kan köpa online på Pillers Paradis inkluderar; natrium tiopental, Nembutal Pentobarbital Natriumpulver och Nembutal-piller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Köp piller online i Sverige