Vilka är några av fördelarna med opioidmediciner?

Vilka är några av fördelarna med opioidmediciner?

Smärta är en av de saker som vi inte kan vänta med att bli av med. Oavsett var smärtan kommer ifrån, stör den allt bra i livet, begränsar våra aktiviteter och får oss att må dåligt. Vid svår smärta som inte går att lindra med receptfria smärtstillande kan läkare ibland behöva skriva ut ett starkare alternativ i form av narkotika eller opioider.

Opioider är effektiva vid behandling av svår, ihållande och kronisk smärta. Opioider är receptbelagda läkemedel, vilket innebär att du inte kan köpa dem utan att visa upp en receptblankett undertecknad av en legitimerad läkare.

Det var en anmärkningsvärd ökning av förskrivningen av opioider för att behandla kronisk smärta från 1999 till 2015. Denna ökning kom dock med ökningen av antalet fall av opioidmissbruk och överdoser, vilket fick Department of Health and Human Services att tillkännage en opioidkris under 2017.

Fördelar med opioider

Opioider fungerar genom att fästa sig vid opioidreceptorer i hjärnan och andra delar av kroppen, vilket blockerar kroppens smärtsignaler från att skickas till hjärnan. Eftersom de maskerar smärta, finner många patienter lättnad efter att ha tagit läkemedlet.

Läkare vid Valley Medical Pain Clinic i Minneapolis är överens om att om opioider tas i föreskriven dos och enligt instruktionerna, kan det hjälpa patienter som har lidit av svår och kronisk smärta. När de används under lång tid för att hantera långvarig smärta löper patienterna dock risk att utveckla ett opioidberoende. Det är därför opioider bäst tas endast under strikt övervakning av en läkare.

Risker med opioidanvändning

Opioider kan vara mycket beroendeframkallande och att använda dem under lång tid kan ha följande biverkningar:

Förstoppning
Illamående
Sömnighet

Enligt experter på missbruksbehandling i Minneapolis kan patienter som abrupt avbryter opioidanvändningen också uppvisa abstinenssymtom som sug, kräkningar, skakningar, sömnlöshet, rastlöshet, ångest och buksmärtor. Innan patienter kan sluta ta opioider helt bör de minska intaget först med hjälp av en läkare.

Om din kropp har varit beroende av opioider för att blockera smärtsignaler, kan den utveckla en tolerans för läkemedlet, så att samma dos inte blir lika effektiv som den var tidigare. Patienterna skulle då behöva ta en högre dos opioider för att uppnå samma bedövningseffekt. Denna process kan leda till opioidberoende.

Bortsett från opioider finns det andra säkrare men effektiva sätt att hantera kronisk smärta. Våra experter inom smärtbehandling använder specialiserade metoder för att bedöma källan till din smärta innan de tar fram en behandlingsplan som passar dina behov. Några av de bästa opioidmedicinerna du kan köpa online på Piller Paradis inkluderar; Actavis Prometazin Sirap, Hydrocodone tablett, metadonhydroklorid, Vicodin tabletter, Levacetylmetadol, metadon tabletter, Oxycodon tabletter etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Köp piller online i Sverige