Vilka är fördelarna med psykoaktiva droger?

Vilka är fördelarna med psykoaktiva droger?

Många människor tänker på psykedelika som reliker från hippiegenerationen eller något som tagits av ravers och musikfestivalbesökare, men de kan en dag användas för att behandla sjukdomar som sträcker sig från social ångest till depression, enligt forskning som presenterades vid den amerikanska kongressen. Psykologförbundet.

“I kombination med psykoterapi kan vissa psykedeliska droger som MDMA, psilocybin och ayahuasca förbättra symtomen på ångest, depression och posttraumatiskt stressyndrom”, säger Cristina L. Magalhaes, PhD, vid Alliant International University Los Angeles, och medordförande för en symposium om psykedelika och psykoterapi. “Mer forskning och diskussion behövs för att förstå de möjliga fördelarna med dessa läkemedel, och psykologer kan hjälpa till att navigera de kliniska, etiska och kulturella frågorna relaterade till deras användning.”

Hallucinogener har studerats i USA för deras potentiella läkande fördelar sedan upptäckten av LSD på 1940-talet. Forskningen har dock mestadels stannat av sedan psykedelika förbjöds i slutet av 1960-talet.

En förändring kan dock komma snart, eftersom MDMA, allmänt känd som ecstasy, börjar sin tredje och sista fas av kliniska prövningar i ett försök att vinna Food and Drug Administration godkännande för behandling av posttraumatisk stressyndrom, säger Adam Snider, MA. , vid Alliant International University Los Angeles och medordförande för symposiet.

Resultat från en studie som presenterades vid symposiet antydde att symtom på social ångest hos autistiska vuxna kan behandlas med en kombination av psykoterapi och MDMA. Tolv autistiska vuxna med måttlig till svår social ångest fick två behandlingar av ren MDMA plus pågående terapi och visade signifikanta och långvariga minskningar av sina symtom, fann forskningen.

“Social ångest är utbredd hos autistiska vuxna och få behandlingsalternativ har visat sig vara effektiva”, säger Alicia Danforth, PhD, vid Los Angeles Biomedical Research Institute vid HarborUCLA Medical Center, som genomförde studien. “De positiva effekterna av att använda MDMA och terapi varade i månader, eller till och med år, för de flesta av forskningsvolontärerna.”

Forskning som diskuterades undersökte också hur LSD, psilocybin (känd i vardagsspråket som “magiska svampar”) och ayahuasca (en brygd som används av ursprungsbefolkningen i Amazonas för andliga ceremonier) kan gynna människor med ångest, depression och ätstörningar.

Adele Lafrance, PhD, vid Laurentian University, lyfte fram en studie av 159 deltagare som rapporterade om sin tidigare användning av hallucinogener, andlighetsnivå och relation till sina känslor.

Att använda hallucinogener var relaterat till högre nivåer av andlighet, vilket ledde till förbättrad känslomässig stabilitet och färre symtom på ångest, depression och ätstörningar, fann studien.

“Denna studie förstärker behovet av att det psykologiska området överväger en större roll för andlighet i samband med vanlig behandling eftersom andlig tillväxt och en koppling till något större än jaget kan främjas”, sa Lafrance.

Annan forskning som presenterades antydde att ayahuasca kan hjälpa till att lindra depression och missbruk, samt hjälpa människor att hantera trauman.

“Vi fann att ayahuasca också främjade en ökning av generositet, andlig anknytning och altruism”, säger Clancy Cavnar, PhD, med Núcleo de Estudos Interdisciplinares sobre Psicoativos.

För personer som lider av livshotande cancer kan psilocybin ge betydande och varaktiga minskningar av ångest och ångest.

I kombination med psykoterapi hjälpte psilocybin en studies 13 deltagare att brottas med förlust och existentiell nöd. Det hjälpte också deltagarna att förena sina känslor om döden eftersom nästan alla deltagare rapporterade att de utvecklat en ny förståelse för att dö, enligt Gabby Agin-Liebes, BA, vid Palo Alto University, som utförde forskningen.

“Deltagarna gjorde andliga eller religiösa tolkningar av sina erfarenheter och psilocybinbehandlingen hjälpte till att underlätta en återkoppling till livet, större uppmärksamhet och närvaro, och gav dem mer självförtroende när de ställdes inför återfall av cancer,” sa Agin-Liebes.

Presentatörer under hela symposiet diskuterade behovet av mer forskning för att fullt ut förstå implikationerna av att använda psykedelika som komplement till psykoterapi samt de etiska och juridiska frågor som måste övervägas. Några av de psykoaktiva drogerna du kan köpa online på Pillers Paradis inkluderar följande; Fentanylpulver, Ibogainpulver, Ecstasy-piller, meskalinpulver, MDMA-pulver, MDPV (Methylenedioxypyrovalerone), Mefedronpulver etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Köp piller online i Sverige